Vereniging Streekbeheer Rijnstromen (VSR) is een agrarische natuurvereniging. Het doel van de vereniging is het instandhouden en ontwikkelen van natuur en landschapswaarden in het landelijk gebied in (het westelijke deel van) de Liemers. De VSR is samen met het Collectief Rivierenland en de deelnemende agrariërs en grondgebruikers verantwoordelijk voor de uitvoering van het agrarisch natuurbeheer. Ga jij de uitdaging aan om landbouw en natuur met elkaar te verweven en kom je bij ons werken? 

Vind je dit leuk om te doen? 

Een groot deel van het werk als coördinator bestaat uit het organiseren van het agrarisch natuur- en landschapsbeheer (ANLb). Hierbij sluiten we beheercontracten af met deelnemers. Dit gaat via het Collectief Rivierenland, waar de VSR samen met 5 andere agrarische natuurverenigingen deel van uit maakt. Werkzaamheden ivm. het ANLb zijn het verrichten van de voorintekening en veldinventarisatie, afsluiten beheercontracten, uitvoeren schouw, onderhouden contacten met de lokale vrijwilligers. Je bent het aanspreekpunt voor alle deelnemers. 

Ook lopen er verschillende projecten via het collectief waarbij je samenwerkt met de andere coördinatoren en medewerkers van het collectief. De projecten voer je uit in het werkgebied van de VSR. Dit zijn projecten op het gebied van natuurinclusieve landbouw, landschapsbeheer en -inrichting, organiseren kennisbijeenkomsten voor de deelnemers ANLb. 

Andere projecten van de VSR zijn de jaarlijkse actie voor bloemrijke randen, het plaatsen van infoborden in weidevogel- en patrijzengebied, project in samenwerking met een gemeente of landschapsorganisatie mbt. onderhoud en aanplant van landschapselementen. Verder doe je diverse organisatorische en administratieve klussen en heb je een adviesrol voor onze leden op het gebied van agrarisch natuur- en landschapsbeheer. 

Als coördinator ben je dus de spil in het werkgebied van de VSR bij alles wat te maken heeft met agrarisch natuurbeheer! 

Je leert het gebied, de boeren en grondgebruikers en diverse gebiedspartijen goed kennen. Een mooie uitdaging als coördinator is om de verschillende gebiedspartijen samen te brengen en projecten op te zetten wat agrarisch natuurbeheer en natuurinclusieve landbouw stimuleert in ons mooie gebied. In het unieke Rijnstrangengebied vindt veel landschapsbeheer plaats en in het Duivense/Zevenaarse Broek zetten we ons in voor weidevogel- en patrijzenbeheer. 

Past deze tijdsinvulling bij jou? 

 • Voor de tijdsinvulling gaan we uit van gemiddeld 24 uur per week op ZZP basis. Dit kan na verloop van tijd uitlopen naar 32 uur per week. De verdeling zal dan zijn ongeveer 24u voor ANLb werkzaamheden Collectief Rivierenland en 8u werkzaamheden voor VSR. 
 • Het is een pré om in of in de buurt van het werkgebied van de VSR te wonen/werken. Zie Werkgebied – Vereniging Streekbeheer Rijnstromen 
 • De VSR heeft geen eigen kantoor beschikbaar, dus je werkt vanuit huis of vanuit je eigen kantoor. Voor de werkzaamheden in samenwerking met het collectief is het kantoor van het collectief in Deest (nabij Nijmegen) ook beschikbaar als werkplek. 
 • Het is belangrijk dat je meerdere dagen per week bereikbaar bent en beschikbaar bent voor overleggen, deelnemersbezoeken etc. 
 • Het is belangrijk dat je beschikbaar bent tijdens werkpieken in het jaar. 

Herken jij jezelf hierin? 

 • Je hebt een relevante HBO-opleiding, bos- en natuurbeheer of vergelijkbaar 
 • Je hebt aantoonbare kennis van (agrarisch) natuur- en landschapsbeheer, landbouw, flora/fauna en/of landschap. 
 • Je hebt een brede maatschappelijke kijk op de duurzame ontwikkeling van de landbouw. 
 • Je hebt ervaring met vergelijkbare werkzaamheden (contacten met agrariërs en lokale gebiedspartijen). 
 • Je kan zelfstandig en gestructureerd werken en neemt initiatief. 
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. 
 • Je bent in bezit van een rijbewijs B en je hebt beschikking over een auto. 

Wil je ons team komen versterken in de bovenstaande functie? Wij komen graag met je in gesprek. 

Stuur je CV en motivatie voor 3 maart naar secretaris@rijnstromen.nl 

Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Marije Slijkhuis via 06-12534317 of marije@rijnstromen.nl